monitored
image description

Erektionsproblem

Det är inte ovanligt att män någon gång i livet drabbas av erektionsproblem eller som man i vardagligt tal säger; problem att få stånd. Om du händer någon enstaka gång så är det ofta inte någon orsak att oroa sig. Drabbas du oftare än detta, ungefär var fjärde gång du försöker ha samlag, kan det vara något allvarligare.

Orsaker till erektionsproblem kan vara både fysiska och psykiska. Under fysiska problem räknas sjukdom eller annat fysiskt problem. Fysiska problem  kan t.e.x. vara testosteronbrist som är vanligt hos lite äldre män, hjärt och kärlsjukdomar.  De psykiska problemen kan vara stress, depression, ångest eller andra psykologiska påfrestningar.  Oftast är det yngre män som drabbas av tillfälliga impotensproblem. Vissa läkemedel påverkar erektionsförmågan och är en biverkning, misstänker du att att detta kan vara orsaken rådgör gärna med din läkare för alternativ medicinering.

Erektionsproblem kan också vara ett tecken på att allt inte står rätt till i din vardag. Är din jobbsituation för stressig eller kanske du inte har tillräckligt med fritid och vila? Normala kroppsliga behov som mat, sömn och vila är viktiga. Kroppen behöver också motion och är du överviktig kan detta ha att göra med dina erektionsproblem. Relationsproblem, sorg, ekonomiska bekymmer eller annat i vår vardag kan påverka psyket och leda till erektionsproblem.

När erektionsproblemet är återkommande är det lätt att få prestationsångest. Oron över ännu ett misslyckande gör att problemet blir värre och en rundgång av tankar förstorar problemet. Det är viktigt att tänka igenom situationen och vad du känner, försöka slappna av och inte vara prestationsinriktad när du har sex.

Män som har morgonstånd men som vid samlag har erektionsproblem har troligtvis ett problem av psykologisk karaktär. Morgonstånd är en naturlig funktion när musklerna slappnar av och blodet strömmar till för att fylla svällkropparna i de vilket oftast sker i REM-sömnen.  Det är då man drömmer men drömmarna behöver inte vara sexuella.

Enstaka förekomster av erektionsproblem är som sagt vanligt och går att självbehandla med t.e.x. Sildenafil.
Tips kring hur du själv kan behandla erektionsproblem.

Är problemet däremot långvarigt kan man behöva  genomgå en läkarundersökning. Då sker en generell hälsokontroll  och du kan behöva svara på frågor angående dina erektionsproblem.  

Erektionsproblem är ett känsligt ämne för de flesta män och det har att göra med att potensen är en viktig del av manligheten vilket ger självförtroende, en positiv självbild och är en levande symbol för själva manligheten. Grundsynen på manligheten kommer ifrån kulturella värderingar hos den omgivning som den drabbade befinner sig i vilket ofta bär med sig symboliska innebörder som fruktbarhet och manlig styrka. Det här kan naturligtvis variera beroende på vart i världen man befinner sig.

Erektionsproblem

Erektil dysfunktion

Är jag impotent?

Behandla impotens - tips om vad du själv kan göra!

Potensmedel

Förbättra ditt sexliv

Billiga potensmedel

Hur man behandlar erektil dysfunktion med Kamagra

Vad är Cialis Generisk