monitored
image description

Generisk Periostat

image of Generisk Periostat
Generisk Periostat dödar vissa bakterier eller stoppar deras tillväxt. Detta läkemedel används för att behandla en tandinfektion som kallas parodontit.
OBS: Bilderna är avsedda som illustration.
Kvantitet Dosering Marknadspris Vårat pris Pris per enhet Lägg i kundvagn
60 piller 100mg 1520.8 kr 1234 kr 20.57 kr add
90 piller 100mg 2150.8 kr 1738 kr 19.31 kr add
120 piller 100mg 2646.4 kr 2134 kr 17.78 kr add
180 piller 100mg 3658 kr 2944 kr 16.36 kr add

Periostat (Doxycyklin) är en tetracyklinantibiotika. Den dödar vissa bakterier eller stoppar deras tillväxt. Detta läkemedel används för att behandla en tandinfektion som kallas parodontit. Detta läkemedel kan också användas för andra ändamål, fråga din vårdgivare eller apotekspersonal för mer information.

Bruksanvisning

Svälj en tablett av Periostat med ett fullt glas vatten. Det är bäst att ta detta läkemedel utan mat men om det upprör magen ta den med mat. Ta medicinen med jämna mellanrum och ta inte din medicin oftare än vad som riktas. Hoppa inte över några doser eller stoppa inte medicinen tidigare även om du känner dig bättre. Prata med din barnläkare om användningen av detta läkemedel på barn då särskild omsorg kan behövas. Följ anvisningarna på receptetiketten.

Förvaring

Förvara detta läkemedel i rumstemperatur i en stängd behållare, borta från fukt, värme och ljus. Förvara inte i badrummet eller i solljus. Förvaras utom räckhåll för barn. Kasta bort alla läkemedel där utgångsdatummet passerat. Intag av detta läkemedel efter utgångsdatum kan göra dig allvarligt sjuk.

Eventuella biverkningar

Biverkningar som du bör rapportera till din läkare eller sjukvårdspersonal så snart som möjligt:
• Allergiska reaktioner som hudutslag, klåda eller nässelfeber, svullnad av ansikte, läppar eller tunga
• Andningssvårigheter
• Feber
• Klåda i ändtarmen eller underlivet
• Smärta vid sväljning
• Rodnad, blåsor, fjällning eller uppluckring av huden (även inne i munnen)
• Svåra magsmärtor eller kramper
• Ovanlig blödning eller blåmärken
• Ovanligt svag eller trött
• Gulnyans av ögon eller hud

Biverkningar som vanligen inte kräver läkarvård (rapportera till din läkare eller sjukvårdspersonal om de fortsätter eller är besvärande):
• Diarré
• Aptitlöshet
• Illamående eller kräkningar

Detta är inte en fullständig lista över biverkningar och andra kan förekomma.

Försiktighetsåtgärder

Som med all antibiotika, kan behandling med Periostat resultera i en tillväxt av bakterier som inte svarar på Periostat och kan orsaka en sekundär infektion. En överväxt av vissa bakterier i tjocktarmen kan orsaka mild till svår diarré. Kontakta din läkare omedelbart om det skulle ske. Utbuktande panna hos spädbarn och huvudvärk hos vuxna har inträffat. Dessa symptomer försvann när Periostat avbröts. Du kan bli mer känslig för solljus under behandling med Periostat. Använd solskyddsfaktor om du vistas i solen. Om du får hudutslag, meddela din läkare omedelbart. P-piller kanske inte fungerar korrekt när du tar detta läkemedel, använd ett extra preventivmedel. Om du behandlas för en sexuall överförd infektion, undvika samlag tills du avslutat din behandling. Din sexpartner kan också behöva behandling. Undvik antacida, aluminium, kalcium, magnesium och järn 4 timmar före och 2 timmar efter intaget av en dos. Om du använder detta läkemedel för att förebygga malaria, bör du ändå skydda dig från kontakt med myggor. Använd myggnät, håll kroppen täckt och använd ett insektsmedel.

Överdosering

Sök akut läkarhjälp om du tror att du har använt för mycket av detta läkemedel. Symptom på överdos kan inkludera illamående, kräkningar och diarré.

Missad dos

Om du missar en dos och kommer på det samma dag, ta då dosen så fort du kommer på de. Om du inte kommer ihåg förrän nästa dag, hoppa då över den missade dosen och fortsätt sedan som vanligt. Ta aldrig två doser samtidigt.

Fraktinformation

Denna produkt levereras inom 14 arbetsdagar.

image description

Relaterade Produkter