monitored
image description

Om impotens

Vad är impotens, hur pass vanligt är det och vilka problem kan det skapa? 


Själva ordet impotens beskriver en allmän oförmåga att utföra samlag. Impotens innebär att erektionen inte är tillräckligt hård nog länge för att kunna utföra ett fullbordat samlag. Det benäms inom sjukvården som erektil dysfunktion och förkortas "ED". Uttryck som "svårt att få stånd" är ett lite mildare uttryck men även ord som impotensproblem eller potensproblem är vanligt. Impotens kan bero på många olika faktorer och kan drabba män i olika åldrar. 


Impotens har blivit något av en folksjukdom där procenten män som drabbas stiger med åldern. Varierande uppgifter presenteras när man läser om ämnet. Mellan 5-20% lider periodvis av impotens i någon form, tittar man på män mellan 40 – 70 år så är siffran högre.  Inom den åldersgruppen har 20% lindriga besvär, 25% måttliga och 10% kan inte få erektion alls. Vissa undersökningar visar på att  50% av män över 50 år har erektionsproblem. Hur många som drabbas av impotens är mycket svårt att beräkna eftersom det finns ett stort mörkertal på grund av att många drar sig för att söka hjälp.


Man kan drabbas av tillfällig impotens men ibland är det något som håller i sig en längre period. I princip så har alla män upplevt problem med att få erektion någon gång i livet men när problemet  kvarstår en längre period bör man beställa tid för utredning.  Innan man söker hjälp kan man försöka att lösa problemet själv vilket många gör och lyckas bra med. Ett av de mest kända läkemedel är Sildenafil.  Mer tips om hur du själv kan behandla impotens.

Tyvärr är det inte alla män som vågar att söka hjälp mot sina impotensproblem. Ämnet är lite tabubelagt trots att det är ett allmänt problem och många faktiskt drabbas. Ofta har det att göra med att graden av potens hos en man ofta förknippas med graden av manlighet. Även om det kan tyckas vara ett förlegat tankesätt. Därför undviker man att prata om problemet och kanske finns en rädsla att öppna sig. Det behövs mycket stöd och information kring ämnet för att en utveckling ska kunna ske.

Impotensproblem medför ofta mycket obehagliga och obekväma situationer i en relation, vare sig relationen är tillfällig eller fast. Mannen som drabbas  upplever ofta otillräcklighet och det sänker självkänslan hos personen. Den drabbades partner kan känna sig oattraktiv etc.  Detta är något som paret behöver prata om för att minska de negativa känslorna. Det man bör tänka på är att inte ge negativa kommentarer. Detta kan leda till en ond cirkel och problemet blir då ännu större vilket ofta gör att den sexuella lusten försvinner. Lever man tillsammans med en partner och har en god relation kan man oftast prata om saken så att ingen behöver ta illa vid sig. Ibland går det tyvärr för lång och samtalsterapi kan behövas.

Vid tillfälliga förbindelser avbryts de ofta väldigt snabbt efter ett misslyckat samlagsförsök och man går vidare på vart sitt håll.  En man som vet med sig att han har impotensproblem kan ofta avstå från att söka nya intima kontakter. Impotensproblem sänker livskvalitén både för dig och din partner oavsett vilket, något som går att åtgärda!

Ta kontrollen över ditt sexliv idag! Läs mer om läkemedel mot impotens och deras fördelar, ett steg att återfå livskvalitén!

 

Erektionsproblem

Erektil dysfunktion

Är jag impotent?

Behandla impotens - tips om vad du själv kan göra!

Potensmedel

Förbättra ditt sexliv

Billiga potensmedel

Hur man behandlar erektil dysfunktion med Kamagra

Vad är Cialis Generisk